by Eszti
Egyik kedves barátnőm receptje, ami szerintem nagyon ízletes és egyszerű elkészíteni. Kedvenc fűszereim itt sem maradhatnak el, de ízlés szerint variálhatóak! Sok-sikert hozzá!
Hozzávalók:
Fél kg csirkemell filé
1 pohár natúr joghurt
Tárkony
Bazsalikom
Kakukkfű
Só
Bors
Tojás
Liszt
Zsemlemorzsa
Olaj
A csirkemellet szeletekre vágjuk és kiklopfoljuk, hogy ne legyen nagyon vékony vagy vastag. Majd a csirkeszeleteket sózzuk és borsozzuk. Egy tálban összekeverjük a natúr joghurtot egy-két csipet tárkonnyal (nem kell sok belőle, mert erős íze van), két teáskanál kakukkfűvel és két teáskanál bazsalikommal (nem kell sajnálni). A fűszereket morzsoljuk össze az ujjunkkal miközben adagoljuk, hogy minél aromásabb legyen. A hús szeleteket belerakjuk a fűszeres joghurtba, hogy minden oldalról érje a szósz (kiskanál jó szolgálatot tesz), lefedjük és a hűtőbe rakjuk pihenni minimum 1 órára. Érdemes 2-3 órát is a szószban hagyni, hogy minél puhább husikat kapjunk a végén.
Ha kellően bepácolódtak, panírozzuk be a hús szeleteket és meleg (nem forró) olajba süssük közepes lángon, míg a panír aranybarna nem lesz. Hagyjunk a husin egy kis joghurtos pácot a panírozás előtt, úgy még finomabb. Tetszés szerinti körettel és salátával tálaljuk. Frissen kell fogyasztani, újramelegítve már nem az igazi!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése