Hozzávalók (4 személyre):
4-6 szelet tengeri halfilé
0,5 kg fagyasztott vegyes zöldség (pl. wokhoz)
só
bors
reszelt gyömbér
fűszersó halakhoz
rozmaring (ha nincs a fűszersóban)
olivaolaj
friss citromlé
Elkészítése:
A halat felolvasztom (ha fagyott), és ráfektetem egy alufóliára. Mindkét oldalát megfűszerezem a hal fűszersóval, reszelt gyömbérrel, rozmaringgal (ha szükséges, de óvatosan, ne adagoljuk túl). Majd picit meglocsolom olivaolajjal és facsarok rá pár csepp citromlevet. Becsomagolom az alufóliába úgy, hogy a gőz majd ne tudjon eltávozni belőle. A becsomagolt halakat belerakom egy tepsibe és megsütöm. Kb. 15-20 perc alatt kész (4-es fokozaton a 6-ból) , majd kicsomagolom és kicsomagolva még 5 percig sütöm. Vigyázzunk nehogy kiszárítsuk!
Miközben a hal sül. Addig megpárolom a zöldséget, a párolás végén sózom, borsozom.
Tálaláskor a halra facsarhatunk még pár csepp citromlevet. 30-40 perc alatt elkészíthető.
Miközben a hal sül. Addig megpárolom a zöldséget, a párolás végén sózom, borsozom.
Tálaláskor a halra facsarhatunk még pár csepp citromlevet. 30-40 perc alatt elkészíthető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése