by Eszti
Nos, sokáig ódzkodtam ennek elkészítésével, magam sem tudom miért. De bátran tudom ajánlani kezdőknek is! Figyelem, nem diétás!
Hozzávalók 3-4 személyre:
8 szelet csont nélküli tarja (legegyszerűbb már eleve így kérni a hentestől)
Fokhagyma
Só
Bors
Disznózsír (olajjal ne is próbálkozzunk, diétázók inkább főzzenek mást:) )
Elkészítése:
A húst besózzuk, borsozzuk mindkét oldalán (dörzsöljük bele). Hagyjuk állni fél -1 órát a hűtőben. Kenjük ki zsírral a tepsit. Fektessük bele a húsokat (lehet szorosan, mert úgyis összemennek kicsit). A fokhagymát pucoljuk meg és vágjuk vékony szeletekre. A fokhagymaszeleteket rakjuk a hús húsra bőven (ha mennyiséget kellene mondani, talán úgy 4-5! gerezd fokhagyma a 8 szelet húshoz). Alufóliával fedjük le a tepsit és 180 fokon süssük kb. 1,5 órát vagy amíg jó puha nem lesz a hús. Utána vegyük le a fóliát és süssük picit pirosra. Én úgy szeretem ha szétomlik, olyan puha és piros, de ez ízlés dolga.
Tipp: Ha az elején rakunk még a húsra 2-3 evőkanálnyi zsírt, akkor annyi zsírja lesz, amiből jut még zsíros kenyérnek is :)
Köretnek én a krumplipürét ajánlom, picit meglocsolva a husi zsírjával...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése