by Eszti
Nos hát mondjuk ki, rizs mikróban elkészítve annak kedvez, aki nem szereti a macerát és a zacskós rizst! De ha őszinte akarok lenni, az elején annyiban macerás a dolog, hogy ki kell tapasztalni, hogy a mi mikrónk teljesítményéhez milyen főzési fokozat és idő szükséges. Egyébként pofon egyszerű a dolog:
Hozzávalók 3-4 személyre:
2 bögre rizs
víz
só vagy vegeta
olaj
Elkészítése:
A rizst beleöntjük egy hőálló tálba (ami befér még a mikróba). 1,5-szer (ne többet!) annyi vizet öntsünk rá, mint a rizs. Sózzuk és picit olajat (1-2ek.) öntünk rá. Ezidáig nagyon könnyű. Ezután sem bonyolult, csak ki kell tapasztalni. Tehát lefedjük a vizes rizst és berakjuk a mikróba úgy, hogy egy pici rést hagyjunk a gőznek. Beállítjuk a mikrót 60%-os teljesítményre (mikrótól függően lehet 80%-is) és adunk neki 18 percet (vagy 20-at mikrótól függően). Start. Ha kész, akkor én meg szoktam kóstolni, nem maradt-e kemény a belseje vagy nem főtt-e szét.
Ha egyszer valaki kitapasztalja, akkor nagy segítség tud lenni!
Ennél mégjobb a mikrózható műanyag rizs főző edény. Olyanom is van, ha nem kell sokat készítenem, tudom ajánlani!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése