"A lét végső értelme és a hideg fokhagymaleves nem is esik olyan messze egymástól." F. Mayes
2010. július 15., csütörtök
Citromos fokhagymás pácban érlelt afrikai harcsa bazsalikomos krumplival
by Eszti
A harcsa elkészítésének receptjét a mindmegette.hu-n találtam. Első tanácsom, hogy a pácolási időt tartsuk be mert én nem így tettem és nem lett olyan intenzív az íze. De így is finom lett azért no:)
Hozzávalók 2 személyre:
Félbevágott afrikai harcsa törzs
3 gerezd fokhagyma
petrezselyem
1 citrom reszelt héja
só
bors
olaj
A harcsát felvágom kb. 10*10 cm-es kockákra. De kinek hogy szimpatikus. Sózom, borsozom minkét felén. Egy tálba öntök kb. 1 dl olajat (inkább legyen olíva), belereszelem a citrom héját (előtte megmosni!), belepasszírozom a fokhagymákat. A halakat ebbe forgatom bele, hogy minden oldalát bőven érje a pác. Legalább 3 órát a hűtőben hagyom állni a pácban. Majd a pác idő leteltével a pác olajat beleöntöm egy serpenyőbe és ebben sütöm pirosra a halakat. Vigyázzunk ne szárítjuk ki! Köretnek bazsalikomos krumplit készítettem, melynek receptje megtalálható a hús nélküli receptek között. Aki nem érzi eléggé a citromot a kész halra csepegtethet még, hiszen a citrom a hal legjobb barátja! Jó étvágyat hozzá!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése