by piro
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
3 ek porcukor a tésztához
3 tojás
1 cs sütőpor
2-3 ek tejföl
25 dkg darált dió
25 dkg porcukor
sárgabaracklekvár
tortabevonó, vagy csokimáz
Elkészítés:
A lisztet, margarint, porcukrot, 2 tojást, sütőport és tejfölt összegyúrom, hogy egynemű tésztát kapjak, majd négy részre osztom, tepsi méretűre kinyújtom. Nekem a gáztepsinél eggyel kisebb tepsihez elég ez a mennyiség. A diót a porcukorral elkeverem.
A tepsi alját kilisztezem, beleteszek egy tésztalapot, megkenem lekvárral, megszórom dióval, majd még két réteget ugyanígy. A negyedik lapot a tetejére teszem, villával sűrűn megszurkálom, megkenem egy felvert tojással, előmelegített sütőbe teszem, és 200 fokon kb. 30 percig sütöm, vagy addig, amíg a teteje szép világosbarna lesz.
Amikor kiveszem, hagyom kihűlni, és csak akkor teszem a tetejére a csokimázat, vagy tortabevonót.
Forró vízbe mártott késsel szeletelem, hogy a máz ne töredezzen szét.
Elkészítettem meggylekvár és sárgabarack vegyítésével, az alsó és felső réteg közé meggy-, a középső réteg közé pedig barack került, így kicsit különlegesebb lett :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése