2011. május 30., hétfő

Meggyes pite - élesztő nélkül

by piro

Hozzávalók:
25 dkg liszt
20 dkg porcukor
10 dkg margarin
2,5 dl tej
2 tojás
1 cs. sütőpor
40-60 dkg meggy

Elkészítés:
A meggy kivételével a hozzávalókat összekeverjük. A csomómentes elkeverés miatt robotgéppel szoktam készíteni, egy homogén, kb. galuska-sűrűségű masszát fogok kapni. Nagyjából egy 20*30-as tepsire elég ez az adag. A tepsit kilisztezem, a keveréket beletöltöm, a meggyet lisztben megforgatom, hogy ne süllyedjen le a tepsi aljára, és kb. 30 perc alatt közepes lángon, vagy 200 fokon, vagy amíg szép aranybarna lesz a teteje, megsütöm.
Amikor langyosra hűlt, porcukorral megszórom és tálalom.
Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése