by Eszti
Ezt az "eljárást" nagyon sok magyaros ételnél tudjuk alkalmazni. Nem bonyolult és megint egyel több amit már tudunk!:)
Az apró kockára vágott hagymát olajon megdinszteljük. Félrevesszük a tűzről és pirospaprikát szórunk rá. Összekeverjük és visszatesszük a tűzre. Erre azért van szükség, mert a pirospaprika megkeseredik ha nem vesszük le a tűzről az edényt. Ha húsos ételt készítünk, ezután hozzáadjuk a húst és lepirítjuk (ez a pörkölés lényege:)). Ekkor még belülről természetesen nem jó a hús, de pörkölt esetében a hús levet fog ereszteni, így vizet adni hozzá tilos! Az igazi pörkölt nem tartalmaz vizet! Maximum egy kis vörösbort:).
De ha nem húsos ételt készítünk, a pirospaprika után hozzáadjuk a többi hozzávalót, amit receptünk ír.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése