by Eszti
Ez a recept nagyon hasonlít egy másik receptemre itt a blogon. De nekem ez jobban ízlik, de ugyanolyan gyors és könnyű elkészíteni. Íme:
Hozzávalók 2-3 személyre: 2 bögre száraz penne tészta
1 csomag kapuvári bacon szalonna (vákum csomagolt)
250 g mascarpone
őrölt szerecsendió
só
bors
olaj
A tésztának felteszünk vizet főni, sóval és egy pici olajjal. Miközben melegszik a vizünk elkészítjük a rávalót. A bacon-t felszeleteljük csíkokra és zsiradék nélkül megpirítjuk (ne legyen nagyon ropogós, csak enyhén). Erre ráöntjük a mascarponét és összefőzzük 1-2 percig. Sózzuk(figyelem a bacon önmagában sós!!! mindenki döntse el maga ad-e hozzá még sót), borsózzuk és fél vagy 1 csapott teáskanál őrölt szerecsendiót adunk hozzá. Közben ne felejtsük el a tésztánkat sem, beletenni a forrásban lévő vízbe. Majd a megfőtt és leszűrt tésztát (nem szabad leöblíteni!) hozzáborítjuk a szószhoz és összemelegítjük. Kész is!
Tipp:
A mascarponét természetesen lehet tejszínnel helyettesíteni, de így ha van maradékunk tésztákhoz is felhasználhatjuk!
Mindenki saját ízléséhez igazíthatja, kedve szerint adagolhat még hozzávalókat. Lehet kísérletezni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése