"A lét végső értelme és a hideg fokhagymaleves nem is esik olyan messze egymástól." F. Mayes
2010. június 21., hétfő
Vasi pecsenye dödöllével
by Eszti
Hétvégi ebédnek találtam ezt a receptet. Pecsenyének nem nevezném, inkább egyfajta rántott husi, de nagyon tuti:)!
Hozzávalók:
60 dkg szeletelt karaj
2-3 fej krumpli
2 tojás
liszt
zsemlemorzsa
2-3 fej fokhagyma
1dl tej
só
bors
olaj
Dödölléhez: 1,5 kg krumpli
liszt
só
olaj
A húst kilopfoljuk, bedörzsöljük sóval, borssal és zúzott fokhagymával. A krumplit lereszeljük és hozzáadjuk a felvert tojásokat és a tejet. A húst bepanírozuk. Először lisztbe, aztán a tojásos krumpliba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Végül megsütjük.
A dödölléhez sós vízben megfőzzük egészben a megpucolt krumplit. Annyi vizet használjuk, ami épp egy ujjnyira ellepi a krumplikat. Ha megfőtt, ne öntsük le róla a vizet, hanem a krumplit nyomjuk össze a vízben. Adunk hozzá annyi lisztet, amennyit felvesz, hogy egy formázható masszát kapjunk. Ha szükséges adjunk hozzá még sót. A masszából tenyérnyi pogácsákat formázunk (vagy kanállal szaggatunk) és olajban vagy zsírban mindkét oldalát megpirítuk.
Pirított hagymát is tehetünk rá, ha szeretjük. Melegen, frissen finom!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése