"A lét végső értelme és a hideg fokhagymaleves nem is esik olyan messze egymástól." F. Mayes
2010. június 21., hétfő
Napsütötte citomos sütemény
by Eszti
Miért napsütötte? Aki olvasta a könyvet és emlészik a receptekre, az kitalálja. Aki nem olvasta annak elárulom, hogy a következő recept a Napsütötte Toszkána című könyvből származik. És tényleg olyan mint a nap! A recept szóról szóra így hangzik:
"Keverjünk össze 1 csészényi teavajat 2 csészényi cukorral; egyesével keverjünk el benne 3 tojást. Addig keverjük, amíg egészen sima nem lesz a massza. Keverjünk össze 3 csésze lisztet, 1 teáskanál sütőport, 1/4 teáskanál sót, és 1 csésze íróval felváltva keverjük el a vajas masszában. A lisztkeverékkel kezdjük és azzal is fejezzük be az adagolást. Adjunk hozzá 3 evőkanál citromlevet és egy citrom lereszelt héját. Teflon tepsiben süssük 50 percig 300 fokon. Fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy készen van-e már.(Mázzal is bevonhatjuk a sütemény tetejét: 1/4 csésze olvasztott vajban elkeverünk másfél csésze porcukrot és 3 evőkanál citromlét.) Díszítsük citromhéj-karikákkal."
Amit jó tudni hozzá szerény véleményem szerint: a világért se süssük 300 fokon, mert elég! Legalábbis az én sütőmben biztos. Én maradtam a jó öreg 180-200 foknál és 40 perc alatt készen lett. Mázat sem raktam rá, mert lusta voltam:)
Csésze helyett én bögréztem, nem tudtam mit ért csésze alatt:)
Valamivel meg lehet bolondítani a tésztát, mondjuk lekvárral vagy csokidarabokkal (elvetemülteknek mindkettővel). És lehet ráfér még egy kis citrom!
Jaa és ebből jócskán lesz ám süti! Piteformában sütöttem. Lett belőle 1db 29 cm-es és 1db 23 cm-es darab. Szóval ha elfelezzük az adagot is lesz kb. 6-8 szelet.
Majd elfelejettem: Tényleg finom!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése