2010. július 15., csütörtök

Krumplifőzelék

by Eszti

No, ez alap mindenkinek és hónap végén kapóra jön mindig, mikor üres a pénztárcánk!

Hozzávalók 2-3 személyre:

5-6 szem közepes méretű krumpli
liszt
1-2 teáskanál pirospaprika
2 dl tejföl
2 babérlevél
1 fej hagyma

bors

A krumplit megpucoljuk és egyenlő méretű kockákra vágjuk. Egy edénybe felrakjuk főzni annyi vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje. Adunk hozzá sót vagy vegetát, a babérleveleket, a megpucolt hagymát egészben. Lefedjük és megfőzzük a krumplit. Ha megfőtt kivesszük a babérleveleket és a hagymát, majd rántást készítünk. Fél-1 dl olajat felhevítünk és hozzáadunk annyi lisztet amennyit felvesz, hogy egy sűrűbb masszát kapjunk. A rántást félrevesszük a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát visszatesszük a tűzre és addig keverjük míg aranybarnás nem lesz. Ha kész, beleöntjük a krumplihoz folyamatos keverés mellett. Összefőzzük 1-2 perc alatt, majd én beleszoktam rakni egy tejfölt, mert egyszerűen jobb íze lesz tőle. Ehetünk hozzá virslit, pörköltet, vagy csak magában kenyérrel is finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése