2012. október 15., hétfő

Kakukkfüves tepsis krumpli

by Eszti

Tepsis krumpliból sosem elég, eteti magát rendesen! Szerintem a többség tudja miről "beszélek". Tegnap tepsis krumplit készítettem köretnek. Mondhatni jól sikerült! Most megosztom az én verziómat.


Hozzávalók 3-4 személyre:
   8-10 szem közepes krumpli
   ételízesítő
   kakukkfű
   olaj (elvetemülteknek zsír/pecsenyezsír)

Elkészítése:
Krumplit megpucoljuk és cikkekre vágjuk (8-ba). Kicsit lecsöpögtetjük és tepsibe elterítjük. Ételízesítővel és kakukkfűvel megszórjuk ízlés szerint (krumpli bírja a sót). Kb. 8 evőkanál olajjal meglocsoljuk, ezt követően összekeverjük, hogy mindenhová kerüljön mindenből. 190 fokon (alsó-felső sütés) sütjük kb 45-60 percig. Sütés közben néha összekeverjük. Akkor jó ha megpirult. Legjobb része a leragadt, lepirult rész (de nem égett)!

Tipp: köretnek nagyon jó, turbózhatjuk még bármivel amit szeretünk. Egytálételnek is jó, ha rakunk bele kolbászt, stb.
Én nem akartam túl cifrázni. Olyan jó lett, hogy a sütő is kiverte a főbiztosítékot. Szó szerint:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése