2012. október 7., vasárnap

Gyömbéres kevert

by Eszti

Egyszerű, gyors és finom kevert sütemény receptje következik! A recept a nlcafe blogról származik. Kipróbáltam többször is és bevált!



Hozzávaló egy kisebb tepsihez:
   30 dkg liszt
   Két kiskanál mézeskalácsfűszer
   Egy kiskanál gyömbérpor
   Fél kiskanál  fahéj
   Két kiskanál kakaópor
   Egy kisknál szódabikarbóna
   Egy kiskanál sütőpor
   10 dkg vaj vagy margarin
   Öt kiskanál virágméz
   1.5 dl felforrt víz
   10 dkg cukor
   2 dl tej
   2 tojás

 Elkészítése: 
Összekeverem a száraz összetevőket (liszt, mézecskalács fűszer, gyömbér, fahéj, kakaó, szódabikarbóna, sütőpor, cukor). A margarint felolvasztjuk és belekeverjük a mézet és a meleg vizet. Ezt hozzáadjuk a száraz anyagokhoz. A tojásokat és a tejet összekeverem jól és hozzáöntöm a masszához. Az egészet összekeverjük. De ne keverjük sokáig mert tömött, fojtós lesz a tészta (tapasztalat!). Egy kisebb tepsit sütőpapírral kibélelünk (vagy simán kimargarinozzuk), beleöntjük a tésztát és előmelegített sütőben 160 fokon 35-40 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk! Karácsony ízű, és illatú sütemény lesz belőle!

Tálalások megszórjuk porcukorral vagy ahogy az eredeti recept írja rakhatunk rá citromos mázat is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése