2012. szeptember 30., vasárnap

Ubisali, azaz uborkasaláta

by Eszti

Tejfölös fokhagymás ubisali jöhet bármikor!!

Hozzávalók 3-4 személyre:
   2 kígyóuborka
   só
   2 nagyobb gerezd fokhagyma
   cukor
   10 vagy 15%-os ecet
   tejföl

Elkészítése:
Az ubikat jól megmossuk és vékonyan leszeljük (V szelővel vagy mással). Ha valaki nem bírja a héját, előtte meg is pucolhatja. Besózzuk (kb. 1-2 mokkáskanál) a leszelt uborkát és hagyjuk fél óráig, hogy levet eresszen. Vizet nem szabad bele rakni! Ezután beszórjuk 3-4 evőkanál cukorral és 2 evőkanál ecettel. Jól összeforgatjuk. Kóstoljuk meg, hogy elég cukros vagy ecetes-é nekünk. Én úgy szeretem ha fele annyi az ecet, mint a cukor. Ha nem jó, pótoljuk ami kell. Én sem mindig találom el elsőre. Nyomjuk bele a fokhagymát is, forgassuk össze és rakjuk be a hűtőbe állni. Így összeérnek az ízek. Ezért ezt érdemes először elkészíteni, hogy ebédre már jó legyen. Tálaláskor tejföllel kínáljuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése