by Eszti
Tejfölös fokhagymás ubisali jöhet bármikor!!
Hozzávalók 3-4 személyre:
2 kígyóuborka
só
2 nagyobb gerezd fokhagyma
cukor
10 vagy 15%-os ecet
tejföl
Elkészítése:
Az ubikat jól megmossuk és vékonyan leszeljük (V szelővel vagy mással). Ha valaki nem bírja a héját, előtte meg is pucolhatja. Besózzuk (kb. 1-2 mokkáskanál) a leszelt uborkát és hagyjuk fél óráig, hogy levet eresszen. Vizet nem szabad bele rakni! Ezután beszórjuk 3-4 evőkanál cukorral és 2 evőkanál ecettel. Jól összeforgatjuk. Kóstoljuk meg, hogy elég cukros vagy ecetes-é nekünk. Én úgy szeretem ha fele annyi az ecet, mint a cukor. Ha nem jó, pótoljuk ami kell. Én sem mindig találom el elsőre. Nyomjuk bele a fokhagymát is, forgassuk össze és rakjuk be a hűtőbe állni. Így összeérnek az ízek. Ezért ezt érdemes először elkészíteni, hogy ebédre már jó legyen. Tálaláskor tejföllel kínáljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése