by Eszti
A korábban már posztolt cukkini fasírt recept következik picit másképpen. Mert nem lehet megunni...!
Hozzávalók 10-12 darabhoz (2-3 főre):
1 normál méretű cukkini
2 tojás (spórolósok rakhatnak bele egyet is)
zsemlemorzsa
1 kis marék friss apróra vágott bazsalikom
2-3 teáskanál apróra vágott friss rozmaring
10-12 dkg reszelt füstölt sajt
só
bors
olaj
A cukkinit meghámozzuk, levágjuk a 2 végét. Félbevágjuk és kanállal kivájjuk a szivacsos magos részét. Majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük (ehhez nagyobb darabokra vághatjuk az előkészített cukkinit, hogy könnyebb legyen megfogni). A lereszelt cukkinit besózzuk (kb. 1-2 teáskanál), kézzel összekeverjük és hagyjuk állni míg levet nem enged (kb. fél-1 óra elég). Ezután jó!! alaposan kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a fűszereket és a sajtot. Majd borsozzuk ízlés szerint. Összegyúrjuk kézzel és annyi zsemlemorzsát rakunk bele, amennyitől kényelmesen formázható és nem esik szét. Maréknyi lapos pogácsa formára alakítjuk és olajban kisütjük, míg mindkét oldala piros kérget nem kap.
Ehetjük hidegen és melegen is, köretnek, önmagában, mártogatósnak, ahogy kedvünk tartja! Én a hideg verzióra szavazok, tejfölös mártogatóssal...!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése