by Eszti
Egyszerű egytálétel, és tényleg hamar megvan.
Hozzávalók (3-4 személyre):
70 dkg csirkemell filé
4 dl főzőtejszín (költségkímélőbben: 2dl főzőtejszín + 3/4 pohár tejföl + 3 ek. tej)
1 ek. currypor fűszer
só
bors
rizs (főzve)
3-4 ek. olívaolaj vagy napraforgó olaj
A csirkemellet felkockázzuk kb. 2x2 cm-es falatokra (vagy ki hogy szokta). Az olajon puhára sütjük kb. 10-15 perc alatt (ha kell pótoljuk az olajat). Közben megsózzuk. Lényeg, hogy ne száradjon ki a hús, pirítani nem is szükséges. Közben megfőzzük a rizst sós vízben. Utána külön tálkában a tejszínt jól kikeverjük a curryvel, sózzuk, borsozzuk (én megszoktam kóstolni és színre legyen sárgás). A kész csirkéhez hozzáadjuk a tejszínes curry-s egyveleget és forrástól számítva közepes lángon még pár percig (3-5 perc) főzzük, kevergetés mellett. Ezután a tejszínes husihoz mehet hozzá a főtt rizs. Jól összekeverjük és 1-2 percig főzzük, közben kevergetjük. Kész is.
Tipp: a curry felét (vagy egy részét) felválthatjuk Ázsia fűszerkeverékkel is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése