by Eszti
Egy régi poszt következik, nagy kedvencem. Könnyű elkészíteni, nem macerás, közben lehet mást csinálni! :)
Hozzávalók (4 személyre):
8 db egész csirkecomb (alsó felső egyben)
Sült csirke fűszersó
2-3 gerezd fokhagyma
Bazsalikom
Kakukkfű
Tárkony
Olaj
Víz
A
csirkecombokat megmossuk, szükség esetén eltávolítjuk a maradék
tollmaradványokat, majd egy tepsibe tesszük. A fokhagymát megpucoljuk és
vékony szeletekre vágjuk, bedugdossuk a csirke bőre alá. Kb. 2-3
vékonyabb szelet elég combonként. Ha marad még, akkor rászórjuk a csirkére, finomra fog sülni. A csirke egyik oldalát bedörzsöljük a
fűszersóval, majd megszórjuk bazsalikommal, kakukkfűvel és a tárkonnyal.
Morzsoljuk szét őket az ujjainkkal, hogy intenzívebb aromát kapjunk. A
tárkonnyal vigyázzunk, csak épp hogy rakjunk rá, mert nagyon intenzív
íze van! Ugyanezt a műveletet megtesszük a combok másik oldalával is.
Jobb szerintem ha a bőrös felével lefelé sütjük először. Öntünk egy kis olajat a csirke alá ( 8 comb esetén 1-1,5 dl elég),
ezután 2-3 evőkanál vizet is hozzáadunk, végül lefedjük alufóliával és
nagy lángon (190 fokon) sütőben addig sütjük míg a hús puha nem lesz (45-60 perc).
Ha megpuhult, levesszük a fóliát és pirosra sütjük minkét felét, fordítsuk is meg hogy a bőrös fele legyen felül. Pirítás közben néha-néha (10 percenként kb.)
locsolgassuk az olajos húslével, hogy ne száradjon ki a husink. Akkor
jó, ha jó ragacsos lesz, elfőtt a hús leve és az olajos-pörk marad, no
meg a piros husi:)! Tetszőleges körettel és savanyúsággal tálaljuk.
Tipp.: A megmaradt olajat ne dobjuk el, megöntözhetjük vele a köretet vagy remek vacsit készíthetünk: süssünk tükörtojást benne!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése