Egy régi bejegyzésem következik (részben időhiány miatt, részben a recept megérdemli), régi kedvenc. Nagyon finom, nem feltétlen diétás:) de nagyon ajánlom mindenkinek! Íme:
Az eredeti recept angol nyelven található meg a "Cakes and
Cookies" című receptkönyvben. A könyv is anyira jól néz ki, hogy szinte
beleharapna az ember:) Több mint 150 sütemény recept található benne,
remélem többet is sikerül megosztanom. Az eredeti recept neve: "Marbled
Chocolate & Orange Loaf". Én mindenből dupla mennyiséget
számoltam, mert csak a madárkák laktak volna jól az eredeti
mennyiséggel:)
Hozzávalók 1 kenyérformára:
100g étcsoki (már jól kezdődik:) )
250g olvasztott vaj vagy margarin
250g kristály cukor
2 narancs reszelt héja (lehet citrom is narancs helyett)
4 közepes tojás felverve
250g liszt
4 teáskanál narancslé
2 evőkanál kakaópor
porcukor
1/3-ad csomag sütőpor (az eredeti recept nem írta, de én raktam bele)
A
csokit felolvasztjuk gőz fölött. (Egy edényben vizet forralunk és a
forró víz fölé teszünk még egy edényt amiben a csokit olvasztjuk.) Ha
megolvadt hagyjuk hűlni, de ne hagyjuk megszilárdulni.
Keverjük
össze a vajat (vagy margarint), a cukrot és a narancs héját (itt
megjegyezném hogy van Microplane reszelőm hmmm....) amíg sima nem lesz.
Egyenként adjuk hozzá a felvert tojásokat. A liszbe keverjük bele a
sütőport. Majd apránként adjuk hozzá a tojásos masszához a lisztet és
keverjük csomómentesre. Végül öntsük bele a narancs levét és keverjük
el.
Osszuk ketté a nyers tésztát. Az egyik
feléhez adjuk hozzá az olvasztott csokit és a kakaóport. (Nem lesz túl
csokis, olyan nincs is:)).
Béleljük ki a
kenyérformát sütőpapírral és öntsük bele a fehér tésztát, majd a
tetejére a csokisat. Egy késsel szurkáljunk, túrjunk bele, hogy néhány
helyen összekeveredjen a tészta, hiszen ettől lesz márványos.
Előmelegített
sütőben kb. 40 percig sütjük 180 fokon. Tűpróbát végezzünk. Ha kész,
hagyjuk 5 percre a formában a tésztát, majd borítsuk ki és várjuk meg
míg kihűl (már aki kibírja addig). Szeleteljük és szórjuk meg
porcukorral (és esetleg egy kis kakaóporral). Kész!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése