by Eszti
Csokis, ragacsos, liszt nélküli amerikai édesség. Rá lehet kattanni...Az eredeti Mautner Zsófi recept, én picit módosítottam csak.
Hozzávalók egy kis méretű tepsire (kb. 15 kockányi):
14 dkg finomra darált dió
3 tojás
5 dkg holland cukrozatlan kakópor
10 dkg (1 tábla) keserű csoki
12 dkg vaj
15 dkg cukor
só
mandulaszeletek díszítéshez
Elkészítése:
Az étcsokit és a vajat gőz fölött felolvasztjuk, csipet sót keverünk bele. A cukrot és a tojásokat fehéredésig keverjük (robotgéppel egyszerűbb). Ehhez hozzáadjuk a kakaóport és elkeverjük. Majd hozzáadjuk a darált diót és elkeverjük, végül hozzákeverjük az olvasztott vajas csokit és elkeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben eligazgatjuk a masszát és megszórjuk mandulaszeletekkel. Előmelegített sütőben sütjük 25 percig 170 fokon. Semmiképpen ne süssük tovább, kihűléskor még szilárdul. A belseje kissé ragacsos lesz, ezért jó. Várjuk meg míg teljesen kihűl.
(Nekem sajnos csak 4 dkg kakaóporom volt itthon, így az olvasztott csokihoz hozzádobtam egy szelet étcsokis merci-t, így kb. kipótoltam a hiányzó 1 dekát :))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése