2014. május 10., szombat

Diós brownie

by Eszti

Csokis, ragacsos, liszt nélküli amerikai édesség. Rá lehet kattanni...Az eredeti Mautner Zsófi recept, én picit módosítottam csak.



Hozzávalók egy kis méretű tepsire (kb. 15 kockányi):

   14 dkg finomra darált dió
   3 tojás
   5 dkg holland cukrozatlan kakópor
   10 dkg (1 tábla) keserű csoki
   12 dkg vaj
   15 dkg cukor
   só
   mandulaszeletek díszítéshez

Elkészítése:

Az étcsokit és a vajat gőz fölött felolvasztjuk, csipet sót keverünk bele. A cukrot és a tojásokat fehéredésig keverjük (robotgéppel egyszerűbb). Ehhez hozzáadjuk a kakaóport és elkeverjük. Majd hozzáadjuk a darált diót és elkeverjük, végül hozzákeverjük az olvasztott vajas csokit és elkeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben eligazgatjuk a masszát és megszórjuk mandulaszeletekkel. Előmelegített sütőben sütjük 25 percig 170 fokon. Semmiképpen ne süssük tovább, kihűléskor még szilárdul. A belseje kissé ragacsos lesz, ezért jó. Várjuk meg míg teljesen kihűl.

(Nekem sajnos csak 4 dkg kakaóporom volt itthon, így az olvasztott csokihoz hozzádobtam egy szelet étcsokis merci-t, így kb. kipótoltam a hiányzó 1 dekát :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése