by Eszti
Nem a tipikus menzás, betűtésztás paradicsomleves (bár én személy szerint szerettem), hanem kicsit mediterrán jellegű, szerintem egyre népszerűbb formája ennek a remek levesnek. Szinte elronthatatlan.
Hozzávalók 6-8 személyre:
1,5 liter házi paradicsomlé
3 evőkanál olaj
3 evőkanál liszt
bazsalikom
oregánó
só
bors
cukor ízlés szerint
reszelt sajt
Elkészítése:
Az olajból és lisztből rántást készítünk. Levesszük a tűzről és hozzá keverünk egy kis paradicsomlét, csomómentesre keverjük. Majd hozzáöntjük a többi lét is. Ha túl sűrű, akkor vízzel vagy paradicsomlével hígíthatjuk. Forraljuk fel és adjunk hozzá a fűszereket és a cukrot. Tálaláskor tegyünk bele reszelt sajtot.
Tipp: főzhetünk bele egy kisebb fej hagymát is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése