Cukkiniszezon van, ezért cukkinit eszünk cukkinivel. A cukkini házi, a kert ontja magából, tehát kell a kreativitás. Az ötletet a netről vettem, de saját ízlésre formáltam.
Hozzávalók 2 személyre:
2 közepes cukkini
3 tubus natúr krémsajt
1 nagyobb paradicsom
bármilyen zöldfűszer (jobb ha friss)
szalonna
olivaolaj
só
reszelt sajt
Elkészítése:
A cukkinikat meghámozzuk, végüket levágjuk, félbevágjuk őket és a belsejüket kikanalazzuk. Tepsibe rakjuk, krémsajttal megtöltjük őket. A szalonnát kockára vágjuk és kicsit megpirítjuk zsiradék nélkül, ropogósra. Rárakjuk a sajtra, belenyomkodjuk. Vékony paradicsomszeleteket fektetünk a megtöltött cukkinire, azt beszórjuk tetszés szerinti zöldfűszerrel (nálam ez éppen friss oregánó volt), megszórjuk reszelt sajttal. Olívaolajjal meglocsoljuk, ügyeljünk, hogy kerüljön a cukkinik alá és mehet a sütőbe fél órára 180-190 fokon. 30 percig sütjük, majd a tetejét ha szükséges meggrillezzük. Én pluszban nem sóztam, nekem elég volt a szalonna és a sajt sóssága, de ha szükséges előtte besózhatjuk a cukkinit. Lehet szerencsésebb utólag így nem ereszt annyi levet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése