2014. november 6., csütörtök

Medvehagymás krumplipüré

by Eszti

Nagyon jó kis köret, rántott húshoz, sült húsokhoz, pecsenyékhez! Elkészítése meglehetősen egyszerű, íme:

Hozzávalók 4 személyre:

   8-9 db közepes krumpli (én kb. két krumplit számoltam fejenként)
   kb. 10 dkg vaj
   kis langyos tej (amennyit felvesz, kb. 1 dl)
   2-3 teáskanál medvehagyma pesto (vagy igen apróra vágott friss)
   só
 
Elkészítése:

A krumplikat meghámozzuk és apróbb kockára vágjuk. Annyi vízben jó puhára főzzük, amennyi ellepi. Még NE sózzuk. Ha megfőttek öntsük le a vizet, majd tegyük bele a vajat és a langyos tejet és törjük össze szép simára a krumplit. Ha jól szétnyomkodtuk, akkor jöhet bele a medvehagyma és a só (ha medvehagyma pestot használunk nézzük meg mennyire sós és csak ez után sózzunk). Vegyünk egy fakanalat és erős körkörös mozdulatokkal keverjük "habosra". (Természetesen nem lesz habos, csak jobb lesz az állaga).

Kész!

Tipp: Persze ha nincs medvehagymánk, használhatunk helyette reszelt szerecsendiót vagy más zöldfűszert is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése