Hozzávalók:
- 15 dkg Rama
- 5 dkg porcukor
- 6 db tojás
- 15 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 1/2 cs sütőpor
- 25 dkg darált mák
- 1 citrom reszelt héja
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl tejföl (20%)
- 4 cs vaníliás cukor
- 1/2 csésze ribizlilekvár vagy áfonyalekvár
Összekeverem a mákot a liszttel. A margarint külön tálban habosra keverem a porcukorral, belereszelem a megmosott citrom héját. A tojásokat szétválasztom, a sárgáját hozzákeverem a vajas krémhez. A fehérjéhez hozzáadom a cukrot, így krémes habot verek. Hozzáadom a vajas krémhez és lendületes, de óvatos mozdulatokkal elkeverem, majd hozzáadom a lisztet is. Nagyobb tortaforma (kb. 25 cm) aljába sütőpapírt teszek, ebbe öntöm a tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon sütöm meg.
A mascarponét közben elkeverem a tejföllel és a vaníliás cukorral. Ha a tészta kihűlt, kettévágom, megkenem a ribizlilekvárral, majd a mascarpone krém 2/3-ával, ráteszem a tetejét, és a maradék krémmel megkenem.
Díszítésnek javaslok egy kis ribizlit a ribizlilekvárhoz.
Hűtőbe teszem kb. 2 órára.
A tortát tavaly készítettem el az öcsém szülinapjára, és idén is mascarponés tortát kért :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése