by Eszti
Szintén első próbálkozás, ebben az esetben nyúllal. Kicsit féltem tőle, nehogy kiszáradjon vagy mást rontsak el rajta, de így elkészítve nagyon finom lett:
Hozzávalók 2 személyre:
2 db nyúl comb (nagyobb étvágyúaknak lehet több is)
2 kisebb fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
só
bors
rozmaring (friss az igazi, de nekem csak őrölt volt)
vaj
olívaolaj
Elkészítése:
A combokat megmossuk, az esetleges szőrmaradványoktól megtisztítjuk. Papírtörlővel leitatjuk. A hagymákat megpucoljuk, félbevágjuk és vékonyabb fél karikákra szeljük. Egy tepsiben vagy tűzálló tálban elterítjük, megsózzuk. A combokat jól bedörgöljük sóval, borssal és megfűszerezzük rozmaringgal. A hagymákra tesszük. A fokhagymát is megpucoljuk vékony szeletekre vágjuk és rászórjuk a nyúlra és mellé. Olajat öntünk alá és kb. fél deci vizet öntünk még mellé, ami segít a párolódásban. Pici vajdarabkákat rakunk a combra és mellé is. Figyeljünk hogy majd ne legyen túl tocsogós. Alufóliával légmentesen lefedjük és kb. 45 percig 190 fokon alsó-felső sütés funkción sütjük. Ha megpuhult, levesszük a fóliát és megpirítjuk a tetejét, közben 10 percenként locsolgatjuk a levével, hogy ne száradjon ki.
Köretnek krumplipürét vagy fűszeres steak burgonyát tudok elképzelni hozzá. A legjobb része a karamellizálódott pörkös fűszeres hagyma volt:) Krumplipürét meglocsolni vele isteni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése