2013. március 15., péntek

Fűszeres nyúl pecsenye

by Eszti

Szintén első próbálkozás, ebben az esetben nyúllal. Kicsit féltem tőle, nehogy kiszáradjon vagy mást rontsak el rajta, de így elkészítve nagyon finom lett:
















Hozzávalók 2 személyre:
2 db nyúl comb (nagyobb étvágyúaknak lehet több is)
2 kisebb fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma

bors
rozmaring (friss az igazi, de nekem csak őrölt volt)
vaj
olívaolaj

Elkészítése:
A combokat megmossuk, az esetleges szőrmaradványoktól megtisztítjuk. Papírtörlővel leitatjuk. A hagymákat megpucoljuk, félbevágjuk és vékonyabb fél karikákra szeljük. Egy tepsiben vagy tűzálló tálban elterítjük, megsózzuk. A combokat jól bedörgöljük sóval, borssal és megfűszerezzük rozmaringgal. A hagymákra tesszük. A fokhagymát is megpucoljuk vékony szeletekre vágjuk és rászórjuk a nyúlra és mellé. Olajat öntünk alá és kb. fél deci vizet öntünk még mellé, ami segít a párolódásban. Pici vajdarabkákat rakunk a combra és mellé is. Figyeljünk hogy majd ne legyen túl tocsogós. Alufóliával légmentesen lefedjük és kb. 45 percig 190 fokon alsó-felső sütés funkción sütjük. Ha megpuhult, levesszük a fóliát és megpirítjuk a tetejét, közben 10 percenként locsolgatjuk a levével, hogy ne száradjon ki.
Köretnek krumplipürét vagy fűszeres steak burgonyát tudok elképzelni hozzá. A legjobb része a karamellizálódott pörkös fűszeres hagyma volt:) Krumplipürét meglocsolni vele isteni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése