2015. február 12., csütörtök

Chillis bab

by Eszti

Nagyon egyszerű, kb 3/4-ed óra alatt kész, az előkészítéstől a tálalásig. Sokáig eláll, fagyasztható és átkonvertálható más étellé. Sokoldalú, laktató és finom!




Hozzávalók 4 személyre:

   50 dkg darált hús
   2 fej hagyma
   200 g sűrített paradicsom
   1 babkonzerv (kidney vörösbab)
   1 kukorica konzerv
   víz
   2 gerezd fokhagyma
   olívaolaj
   só
   bors
   szárított bazsalikom
   szárított kakukkfű
   szárított oregano
   chilli

Elkészítése:

A hagymát megpucoljuk, apró kockára vágjuk és olajon üvegesre pároljuk (picit le is piríthatjuk). Ezután hozzáadjuk a darált húst, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint és addig főzzük míg a darált hús puha nem lesz (ha igényli még pici olajat önthetünk alá, hogy le ne égjen). Ha ezzel megvagyunk, hozzáöntjük a sűrített paradicsomot és annyi vizet (kb min. 2-3 dl biztos), hogy egy szaftos állagot kapjunk. Eddig akár bolognai alap is lehet belőle. Majd fűszerezzük az oregánóval, kakukkfűvel és a bazsalikommal. Az oregánóval ne spóroljunk. Utána is sózzunk ha szükséges. Majd ha paradicsomos husink kellően meleg, adjuk hozzá a babot és a kukoricát és nyomjuk bele a fokhagymákat. Chillit adunk hozzá ízlés szerint (el is hagyható, attól még hívhatjuk chillis babnak) Csak addig főzzük, amíg össze nem melegszik és már kész is! Ehetjük magában vagy kenyérrel is.

Tipp: maradék nagyon jó melegszendvics vagy pizza alapnak is akár.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése