2015. augusztus 31., hétfő

Caprese saláta

by Eszti

Mit is írhatnék erről a saliról: csak mozzarellát kellett venni hozzá, minden más volt itthon illetve a kertben.



Hozzávalók:

   6-8 közepes paradicsom (vékony karikára szelve)
   2 nagy mozzarella golyó (félbe vágva és felszeletelve)
   olívaolaj
   10-15 bazsalikomlevél (csíkokra szelve)
   só


Elkészítése:

Én rétegesen készítettem mint egy rakott ételt, de persze lehet máshogy is. Egy szép tálban rétegezzük egymásra a következőket: 2 réteg paradicsom, só, mozarella, kis olívaolaj locsolás, bazsalikomlevél. Ezt ismételjük míg el nem fogynak a hozzávalók. Kb. 3-4 réteg jön ki belőle (persze ha jó nagy az edényünk lehet, hogy kevesebb, ilyenkor növeljük meg az adagot).

Hűtsük be és fogyasztható is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése