by Eszti
Hozzávalók 2 személyre:
fél csomag spagetti tészta
1 közepes cukkini
3-4 szelet grillsajt (fél centi vastag szeletek)
olívaolaj
só
szerecsendió
6-8 bazsalikomlevél
Elkészítése:
Figyelem, ez a tészta nem tocsog a szószban ezért aki ezt nem szereti, annak nem való. Bár érdemes lenne a "túlszószozósoknak" is kipróbálni egy ilyet.
A tésztának felteszünk sós vizet forrni. Amíg a víz felforr és a tészta megfő, addig elkészítjük a feltétet. A sajtszeletek mindkét oldalát serpenyőben zsiradék nélkül nagyobb lángon (indukciós tűzhelyen 7-es fokozat) meggrillezzük aranybarnára. Ha kész, félretesszük és melegen tartjuk (alufóliával lefedjük). A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, hosszában felvágjuk és a magokat kiskanállal kivesszük. Hosszában csíkokra vágjuk, majd kockákra és olívaolajon (7-es fokozat) megpirítjuk pár perc alatt. Maradjon ropogós, úgy lesz finom. A kész grillsajtot kockára vágjuk. A megfőtt tésztát, a cukkinit, és a sajtot összeforgatjuk még egy kis olívaolajjal, hogy csúszósabb legyen. Szerecsendiót szórunk rá és durvára vágott bazsalikomlevelet. Összekeverjük, és kész is!
Tipp: én elfelejtettem, de a tészta főzővízéből rakjunk félre 1-2 decit és ebből picit (nem kell mindet) önthetünk a tésztánkhoz mielőtt kész lenne.Ettől kicsit krémesebb lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése