by Eszti
Hozzávalók 2 személyre:
2 pisztráng
2-3 szem fokhagyma
1 rozmaring ág
olívaolaj
só
Elkészítése:
A pisztrángot ha boltban is vettük, egy éles kis kés élével pucoljuk még át (elképesztő mi dzsuva jön le róla) a pikkelyeket is dörgöljük le a kés élével. Végül mossuk át jól kívül belül. Töröljük szárazra. Irdaljuk be a bőrét mintkét oldalon.
Sózzuk be a halat kívül-belül. A beirdalt résekbe rakjunk ide-oda fokhagymaszeleteket és rozmaring leveleket. A hasüregbe is dörzsöljünk bele kis rozmaringot. Olivaolajjal locsoljuk meg és hagyjuk a hűtőben állni 1-2 órát.
A pihentetés után grillezzük meg, ha van halgrill rácsunk, akkor azon. Tálaljuk ízlés szerint, könnyű körettel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése