2015. augusztus 13., csütörtök

Grillezett pisztráng

by Eszti





Hozzávalók 2 személyre:

   2 pisztráng
   2-3 szem fokhagyma
   1 rozmaring ág
   olívaolaj
   só
  
Elkészítése:

A pisztrángot ha boltban is vettük, egy éles kis kés élével pucoljuk még át (elképesztő mi dzsuva jön le róla) a pikkelyeket is dörgöljük le a kés élével. Végül mossuk át jól kívül belül. Töröljük szárazra. Irdaljuk be a bőrét mintkét oldalon.

Sózzuk be a halat kívül-belül. A beirdalt résekbe rakjunk ide-oda fokhagymaszeleteket és rozmaring leveleket. A hasüregbe is dörzsöljünk bele kis rozmaringot. Olivaolajjal locsoljuk meg és hagyjuk a hűtőben állni 1-2 órát.

A pihentetés után grillezzük meg, ha van halgrill rácsunk, akkor azon. Tálaljuk ízlés szerint, könnyű körettel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése