2015. március 25., szerda

Spenótos csirkés pillangótészta

by Eszti

Finom, tápláló és látványos tésztaeledel. Gyors és egyszerű elkészíteni.

Hozzávalók 4 személyre:

   50-60 dkg csirkemell filé
   olivaolaj
   1 doboz spenót (nem püré, hanem amiben a levelek még apró darabokban vannak)
   2 dl zsíros főzőtejszín
   kb. 350 g pillangótészta (3/4-ed csomag)
   só
   bors
   őrölt szerecsendió
   2 nagyobb gerezd fokhagyma

Elkészítése:

A tésztának felteszünk sós vizet forrni. A csirkét felkockázzuk és az olajon gyorsan megpirítjuk (előmelegített indukciós tűzhelyen 8-as fokozaton kb. 5 perc, fontos, hogy ne engedjen levet). Sózzuk, borsozzuk. Ehhez adjuk a (felengedett) spenótot és összemelegítjük őket. Közben ha felforrt a tészta vize, főzzük meg a tésztánkat az előírt módon. A spenótos keverékhez adjuk a tejszínt, ha szükséges utána sózunk. Ízesítsük zúzott fokhagymával és szerecsendióval, kb 2 percig főzzük közepes lángon. Hozzákeverjük a megfőtt tésztát és azonnal tálaljuk!

Jól variálható még hozzávalókkal: sajt, ricotta, egyéb fűszerek pl.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése