2010. szeptember 14., kedd

Márványos csokis narancsos süti

by Eszti



Az eredeti recept angol nyelven található meg a "Cakes and Cookies" című receptkönyvben. A könyv is anyira jól néz ki, hogy szinte beleharapna az ember:) Több mint 150 sütemény recept található benne, remélem többet is sikerül megosztanom. Az eredeti recept neve: "Marbled Chocolate & Orange Loaf". Én mindenből dupla mennyiséget számoltam, mert csak a madárkák laktak volna jól az eredeti mennyiséggel:)


Hozzávalók 1 kenyérformára:


100g étcsoki (már jól kezdődik:) )

250g olvasztott vaj vagy margarin

250g kristály cukor

2 narancs reszelt héja (lehet citrom is narancs helyett)

4 közepes tojás felverve

250g liszt

4 teáskanál narancslé

2 evőkanál kakaópor

porcukor

1/3-ad csomag sütőpor (az eredeti recept nem írta, de én raktam bele)

A csokit felolvasztjuk gőz fölött. (Egy edényben vizet forralunk és a forró víz fölé teszünk még egy edényt amiben a csokit olvasztjuk.) Ha megolvadt hagyjuk hűlni, de ne hagyjuk megszilárdulni.
Keverjük össze a vajat (vagy margarint), a cukrot és a narancs héját (itt megjegyezném hogy van Microplane reszelőm hmmm....) amíg sima nem lesz. Egyenként adjuk hozzá a felvert tojásokat. A liszbe keverjük bele a sütőport. Majd apránként adjuk hozzá a tojásos masszához a lisztet és keverjük csomómentesre. Végül öntsük bele a narancs levét és keverjük el.

Osszuk ketté a nyers tésztát. Az egyik feléhez adjuk hozzá az olvasztott csokit és a kakaóport. (Nem lesz túl csokis, olyan nincs is:)).

Béleljük ki a kenyérformát sütőpapírral és öntsük bele a fehér tésztát, majd a tetejére a csokisat. Egy késsel szurkáljunk, túrjunk bele, hogy néhány helyen összekeveredjen a tészta, hiszen ettől lesz márványos.

Előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük 180 fokon. Tűpróbát végezzünk. Ha kész, hagyjuk 5 percre a formában a tésztát, majd borítsuk ki és várjuk meg míg kihűl (már aki kibírja addig). Szeleteljük és szórjuk meg porcukorral (és esetleg egy kis kakaóporral). Kész!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése