2010. augusztus 26., csütörtök

Áfonyás-vörösboros szarvas

by piro

Ez a kollégám anyukájának receptje, és - ahogy Attila mondja - zseniális! Az én ízlésemnek ez a kulináris élvezetek csúcsát jelentette!

Hozzávalók:
1 kg szeletelt szarvashús
2 fej vöröshagyma
3 dl áfonyadzsem
só, bors, szerecsendió és száraz vörösbor ízlés szerint

Elkészítés:
Az apró kockára vágott vöröshagymát kevés zsírban megdinszteljük, rátesszük a hússzeleteket. Ízlés szerint sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük, vörösbor hozzáadásával puhára pároljuk.
Amikor a hús megpuhult, rátesszük az áfonyadzsemet (vagy lekvárt) és ráreszelünk még egy kevés szerecsendiót. Ezt kicsit összesütjük.
Rösztivel és áfonyalekvárral tálaljuk.

Ezúton is köszönöm a remek receptet! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése