by: piro
Hozzávalók:
1,5 kg alma
fahéj ízlés szerint
cukor ízlés szerint, de legalább 30 dkg
4 tojás
1 cs vaníliapuding
3 dl tej
10 dkg margarin
1 tábla tortabevonó, vagy bármilyen csokimáz
Elkészítés:
Egy gáztepsit alufóliával kibélelünk, kivajazzuk, beleszeleteljük az almát. Megszórjuk ízlés szerint cukorral és fahéjjal.
4 tojásból vizespiskótát keverünk, ezt még ráöntjük az almára, majd előmelegített sütőben 200 fokon szép világosbarnára sütjük kb. 15-20 perc alatt, ha kész, azonnal kiborítjuk pl. egy gyúródeszkára. Az almáról lehúzzuk az alufóliát.
1 csomag vaníliapudingot 15 dkg cukorral és 3 dl tejjel sűrűre főzünk, majd ha kihűlt, 10 dkg margarinnal habosra kikeverjük, a tetejére csokimázt (tortabevonót) teszünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése