by: piro
Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg sima liszt
10 dkg cukor
25 dkg vaj
1 tojássárgája
4 evőkanál tejföl
1 csipet szódabikarbóna
1 csipet só
A töltelékhez:
1,5 kg alma
4-5 evőkanál cukor
fahéj ízlés szerint
5 evőkanál zsemlemorzsa
10 dkg darált dió - elhagyható
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk (kivéve a tojássárgát), nyújtódeszkán pihentetjük fél órácskát. Addig lereszeljük az almát, ha nagyon leveses, kicsit kinyomkodjuk, ízesítjük a cukorral és fahéjjal. Ezután a tepsit kivajazzuk, kilisztezzük, hogy ne ragadjon le majd a süti, majd elfelezzük a tésztát, egyik felét lisztes deszkán kinyújtjuk tepsi méretűre (ennyi hozzávalóból gáztepsi méretű süti lesz!), belesimítjuk a tepsibe, megszórjuk a zsemlemorzsával, dióval, rátesszük a lereszelt, ízesített almát, a tészta másik felét is rásimítjuk, villával szép mintára megszurkáljuk, a tetejét megkenjük a tojássárgával, és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20 perc alatt (vagy amíg szép világosbarna lesz a teteje) készre sütjük.
Szép téglalapokra felvágjuk, porcukorral megszórjuk, és melegen tálaljuk.
Nálam az utolsó falatig elfogy egyetlen nap alatt, ezt a sütit mindenki nagyon szereti! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése