2010. augusztus 13., péntek

Grillpác II.

by: piro

Hozzávalók: olivaolaj, bazsalikom, oregánó, 2-3 gerezd fokhagyma, legalább 1 citrom leve.
Grillpác készítéséhez mindig szükséges egy olyan hozzávaló, ami elindítja a hús "erjedését", ilyen lehet az ecet (pl. almaecet), bor, gyümölcslé vagy citrom/lime. Én az utóbbit jobban kedvelem, de ez is ízlés dolga.
Sót ne tegyünk a pácba!
A fűszereknek természetesen akkor van a legjobb íze, ha frissen vágjuk le a növényről, de szárított fűszerből is kiváló volt a pác, kipróbáltuk! :)
Itt is a húsok mennyiségétől függ, és természetesen az ízléstől, hogy miből mennyit teszünk a pácba.
Arra vigyázzunk, hogy ne olajozzuk meg nagyon, nehogy grillezéskor lángra kapjon, mert akkor nem sül, csak ég.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése