Ez a receptem Hajni barátnőmtől való, és ilyen jól sosem tudtam készíteni a mézes krémest! Szintén tuti siker, egy falat sem marad belőle soha, még a sütivégek is eltűnnek, bár kissé macerás...
A tésztához:
Egy nagy tálban előkészíteni
- 85-90 dkg lisztet (ne legyen hideg) és
- késhegynyi őrölt fahéjat.
Gőz felett egy másik tálba az alábbiakat:
- 30 dkg cukor
- 8 dkg margarin
- 2 egész tojás
- 6 ek tej
- 4 ek langyos méz
- 2 tk szódabikarbóna
Gyöngyi kolléganőmtől eltanultam, hogy ha nagyon nem tudom szépen kinyújtani a tésztát, egy kicsit beteszem a mikróba, átmelegítem, és melegen szépen nyújtható!
A lapokat ezután kisütni kb. 180 fokon és max. 15 percig, de figyelni kell, nehogy nagyon megbarnuljon!
A krém:
Az 1-2 és 3-4 lap közé fog kerülni:
- 8 dl tej
- 8 púpos ek dara
- 2 zacskó vaníliás cukor
Külön kikeverni
- 25 dkg margarint
- 15-20 dkg porcukorral
A 2-3. lap közé lekvár kerül (nem kell sajnálni).
Amikor teljesen kihűlt, a tetejére csokimáz kerül. Ennek egy bevált receptje egy másik bejegyzésben fellelhető! :)
Ezek után az egész sütit másnapig pihentetem, addigra szépen megpuhul a tésztája, de egyáltalán nem tart sokáig az összeset megenni és annyi a diétának!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése