2012. május 4., péntek

Mascarponés meggyes pite (inkább lepény)

by Eszti

Ezt a receptet egy másik blogon találtam csak a saját ízlésemre formáltam. Ezúton is köszönet érte! Nekem nagyon bevált, nagyon könnyű elkészíteni és nagyon finom! Eddig pozitív visszajelzéseket kaptam azoktól, akik megkóstolták!



Hozzávalók egy piteformához:
   16,5 dkg liszt
   16,5 dkg cukor
   1 csomag vaníliás cukor
   5 tojás
   1 doboz mascarpone (250 g)
   12,5 dkg tejföl (3/4 doboz kb.)
   magozott meggy vagy más gyümölcs

Elkészítése:
Ha nem akarunk vele bajlódni, mindent keverjünk össze a gyümölcsön kívül. Ha nem vagyunk magunkban biztosak, akkor a tojásokat keverjük ki simára a cukorral és a vaníliás cukorral. Keverjük hozzá a mascarponét és a tejfölt. Ezután kisebb adagokban adagolhatjuk hozzá a lisztet.

Kivajazott és kilisztezett formába öntjük (ha kerámia formánk van nem is muszáj, ha tapasztalatból tudjuk, hogy nem ragad le) majd beleszórjuk egyenletesen a lecsöpögtetett, óvatosan kinyomkodott meggyet (vagy más gyümölcsöt). Picit belenyomkodhatjuk a tésztába. Előmelegített sütőben kb. 40-50 perc alatt elkészül 160 fokon (alsó-felső sütőfunkción vagy légkeverésen is).

A tészta állaga nem piskótaszerű, hanem "tejespite" szerű lesz. Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése