2012. május 16., szerda

Már megint egy békönös penne

by Eszti

Saját "kutyulmány", az a jó benne, hogy azt rakok bele amit szeretnék...


Hozzávalók 3-4 személyre:
   jó 3/4 zacskónyi penne tészta (fél kilósnak)
   4 dl zsírosabb tejszín
   20 dkg szeletelt bacon
   1 nagy fej lilahagyma (vagy 2 közepes)
   10-12 szál újhagyma
   só
   bors
   szerecsendió
   esetleg sajt a tetejére (én elhagytam)

Elkészítése:
A bacont csíkokra vágjuk és zsiradék nélkül megpirítjuk (se ne ropogjon, se ne legyen túl lágy). Külön tálkában félre tesszük. Ennek a zsírjában megdinszteljük a félkarikákra vágott lilahagymát és a karikákra vágott újhagymát (zöldjét már nem). Picit lepiríthatjuk, hogy édeskés legyen az íze, de ne égessük meg (nekem sikerült picit odakozmálni). A tejszínt összekeverjük villával, hozzáadjuk ízlés szerint a sót (bacon is sós!), borsozzuk és kb. 1 tk. szerecsendiót (én kóstolgatom mikor elég intenzív nekem az íze, de a sóval vigyázzunk). Közben kifőzzük a tésztát sós vízben. A bacont és a hagymákat összekeverjük a fűszeres tejszínnel és felfőzzük, amíg be nem sűrűsödik kicsit. Végül hozzáadjuk a megfőtt, lecsöpögtetett tésztát. Pár percig kevergetve melegítjük a szószos tésztát. Sajttal is megszórhatjuk a végén. Kész is!

Nem diétás!!! Jó étvágyat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése