2012. május 1., kedd

Lasagne

by Eszti
Sok-sok idő után íme egy recept tőlem is! Ígérem mostantól aktívabb leszek!


Hozzávalók 4 személyre (kistepsire):
Kb. 9 darab lasagne tésztalap
1-2 fej hagyma
12-15 dkg rama vagy vaj + kikenéshez
3-4 dl tej
őrölt szerecsendió
3-4 evőkanál finomliszt
Sajt
70 dkg darált hús
4 kicsi sűrített paradicsom
Oliva olaj
Oregánó
Bazsalikom
Elkészítése:
            A hagymát apróra vágjuk és megdinszteljük. A darált húst ezután beletesszük a hagymához és puhára főzzük, kicsit le is piríthatjuk. Közben sózzuk ízlés szerint. Ha szükséges öntünk hozzá pici vizet. Ha átfőtt a hús belerakjuk a sűrített paradicsomokat és fűszerezzük bőven oregánóval és bazsalikommal. Ha kész félre rakjuk. Ezután elkészítjük a besamel mártást: A margarint felmelegítjük  és hozzákeverjük a lisztet majd ezt felöntjük a tejjel és felfőzzük állandó keverés mellett. Akkor jó ha nem túl sűrű, de nem túl híg a besamel. A végén sózzuk és rakjunk bele szerecsendiót. Közben a tésztalapokat megfőzzük sós picit olajos vízben. Ha megfőtt kiterítjük őket egyenként egy tiszta konyharuhára.
            Kivajazunk egy tepsit. Elsőként lefektetjük az első réteg tésztát (3 darabot). Erre öntjük a besamelt, majd a darált húst, aztán sajtot és még egy réteg tésztát. Így folytatjuk amíg el nem érünk a végére. Sajt legyen a legutolsó réteg. Sütőben 180-200 fokon kb. 40 percig sütjük (amíg a sajt meg nem pirul).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése