by Eszti
Hozzávalók 4 személyre (kistepsire):
Kb. 9 darab lasagne tésztalap
1-2 fej hagyma
12-15 dkg rama vagy vaj + kikenéshez
3-4 dl tej
Só
őrölt szerecsendió
3-4 evőkanál finomliszt
Sajt
70 dkg darált hús
4 kicsi sűrített
paradicsom
Oliva olaj
Oregánó
Bazsalikom
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk
és megdinszteljük. A darált húst ezután beletesszük a hagymához és puhára
főzzük, kicsit le is piríthatjuk. Közben sózzuk ízlés szerint. Ha szükséges
öntünk hozzá pici vizet. Ha átfőtt a hús belerakjuk a sűrített paradicsomokat
és fűszerezzük bőven oregánóval és bazsalikommal. Ha
kész félre rakjuk. Ezután elkészítjük a besamel mártást: A margarint
felmelegítjük és hozzákeverjük a lisztet
majd ezt felöntjük a tejjel és felfőzzük állandó keverés mellett. Akkor jó ha
nem túl sűrű, de nem túl híg a besamel. A végén sózzuk és rakjunk bele
szerecsendiót. Közben a tésztalapokat megfőzzük sós picit olajos vízben. Ha
megfőtt kiterítjük őket egyenként egy tiszta konyharuhára.
Kivajazunk egy tepsit.
Elsőként lefektetjük az első réteg tésztát (3 darabot). Erre öntjük a besamelt,
majd a darált húst, aztán sajtot és még egy réteg tésztát. Így folytatjuk amíg
el nem érünk a végére. Sajt legyen a legutolsó réteg. Sütőben 180-200 fokon kb.
40 percig sütjük (amíg a sajt meg nem pirul).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése