by Eszti
Jó kis recept, elsőre is jól sikerült. Tipikus őszi, téli nasi. Tejjel...
Hozzávalók (kb. 40-50 darabhoz):
20 dkg liszt
15 dkg cukor
10 dkg apróra darált dió vagy mogyoró (mozsárral is tökéletes)
20 dkg olvasztott margarin vagy vaj
1 tojás
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál sütőpor
1 narancs héja
1/2 narancs leve
Elkészítése:
Két keverőtálat készítsünk elő. Egyikbe a száraz, másikba a nedves összetevők kerülnek. Az egyikbe keverjük el a lisztet a sütőporral, szódabikarbónával és dióval. Másik tálban először keverjük habosra a cukrot és a tojást. Majd a kihűlt olvasztott margarint is öntsük a tojásos keverékhez, ezután ebbe mehet még a narancs héja (mert mint megtudtam a citrus héj jobban szereti a zsiradékot először) és leve. A nedveshez adjuk a lisztes keverék felét és keverjük el, majd mehet a másik fele is. Nem kell sokáig keverni. Mehet fél órára a hűtőbe pihenni. Ezután sütőpapírral kibélelt tepsibe kanállal adagoljuk ki, nem kell szabályosan, kicsit nyomkodjuk le a tetejét. Ügyeljünk, hogy maradjon hely a kis gombócok között. 190 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése