2014. február 15., szombat

Diós narancsos keksz

by Eszti

Jó kis recept, elsőre is jól sikerült. Tipikus őszi, téli nasi. Tejjel...

Hozzávalók (kb. 40-50 darabhoz):

   20 dkg liszt
   15 dkg cukor
   10 dkg apróra darált dió vagy mogyoró (mozsárral is tökéletes)
   20 dkg olvasztott margarin vagy vaj
   1 tojás
   1/2 teáskanál szódabikarbóna
   1 teáskanál sütőpor
   1 narancs héja
   1/2 narancs leve

Elkészítése:

Két keverőtálat készítsünk elő. Egyikbe a száraz, másikba a nedves összetevők kerülnek. Az egyikbe keverjük el a lisztet a sütőporral, szódabikarbónával és dióval. Másik tálban először keverjük habosra a cukrot és a tojást. Majd a kihűlt olvasztott margarint is öntsük a tojásos keverékhez, ezután ebbe mehet még a narancs héja (mert mint megtudtam a citrus héj jobban szereti a zsiradékot először) és leve. A nedveshez adjuk a lisztes keverék felét és keverjük el, majd mehet a másik fele is. Nem kell sokáig keverni. Mehet fél órára a hűtőbe pihenni. Ezután sütőpapírral kibélelt tepsibe kanállal adagoljuk ki, nem kell szabályosan, kicsit nyomkodjuk le a tetejét. Ügyeljünk, hogy maradjon hely a kis gombócok között. 190 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése