by Eszti
Ez amolyan "mi van otthon" típusú pác. Valami mást akartam a csirkemellel mint eddig, hát próbálkoztam. Elég jó lett, mind elfogyott, így kép sincs róla :)
Hozzávalók (60-80 dkg csirkemell filéhez):
5 evőkanál mustár
5 evőkanál olivaolaj
3 teáskanál méz
1 evőkanál szójaszósz
bors ízlés szerint
2 nagyobb gerezd zúzott fokhagyma
Elkészítés:
Mindent keverjünk jól össze, kézi habverő alkalmas rá. Forgassuk bele a húst, ne sajnáljunk kézzel belenyúlni, úgy hatékonyabb. Tegyük be pár órára a hűtőbe (nálam 6 órát pihent) és serpenyőben süssük ki (indukcióson 6-7 fokozat). Hátránya: a húson maradt szósz hamarabb odakap, ezért egy adag sütése után serpenyőmosás, utána süthetjük a következőt. Utólag sózzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése