2014. február 28., péntek

Mustáros pác

by Eszti

Ez amolyan "mi van otthon" típusú pác. Valami mást akartam a csirkemellel mint eddig, hát próbálkoztam. Elég jó lett, mind elfogyott, így kép sincs róla :)

Hozzávalók (60-80 dkg csirkemell filéhez):

     5 evőkanál mustár
     5 evőkanál olivaolaj
     3 teáskanál méz
     1 evőkanál szójaszósz
      bors ízlés szerint
      2 nagyobb gerezd zúzott fokhagyma

Elkészítés:

Mindent keverjünk jól össze, kézi habverő alkalmas rá. Forgassuk bele a húst, ne sajnáljunk kézzel belenyúlni, úgy hatékonyabb. Tegyük be pár órára a hűtőbe (nálam 6 órát pihent) és serpenyőben süssük ki (indukcióson 6-7 fokozat). Hátránya: a húson maradt szósz hamarabb odakap, ezért egy adag sütése után serpenyőmosás, utána süthetjük a következőt. Utólag sózzuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése