by Eszti
Saját "kutyulmány", finom. Ennyi. Előkészítés 10 perc, főzés 7 perc. Kész. Szószimádós tésztamániásoknak ellenjavallt, ez nem fog tocsogni a szószban.
Hozzávalók (2 személyre):
fél csomag (250 g) spagetti tészta
5-6 gerezd igen apróra vágott fokhagyma
100 ml olivaolaj
kb. 20-30 db aszalt koktélparadicsom
friss apróra szelt bazsalikom vagy petrezselyem
só
olaj főzővízbe
Elkészítése:
A tésztafőző vizet felrakjuk főni sóval és kis olajjal. Amíg felforr a fokhagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. A bazsalikomot is felaprítjuk. Az aszalt paradicsomot lecsöpögtetjük vagy felhasználhatjuk a saját olaját is. A felforrt vízben megfőzzük a tésztát (ne törjük el ha lehet). Amíg fő, addig a hideg 100 ml olívaolajba (vagy az aszalt paradicsom olajában) belerakjuk az aprított fokhagymát és a paradicsomokat. Lassú fokozaton (indukcióson 3-as) elkezdjük sütni, míg a fokhagyma világos aranybarna nem lesz. Tovább ne, mert keserű lehet. Ha kész hozzáadjuk a lecsepegtetett tésztát, jól elkeverjük és a végén szórjuk meg bazsalikommal (ha minden kötél szakad lehet szárított is). Sajttal tovább fokozhatjuk. És nem baj ha picit olajos...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése