2014. február 12., szerda

Aszalt paradicsomos fokhagymás spagetti

by Eszti

Saját "kutyulmány", finom. Ennyi. Előkészítés 10 perc, főzés 7 perc. Kész. Szószimádós tésztamániásoknak ellenjavallt, ez nem fog tocsogni a szószban.



Hozzávalók (2 személyre):

   fél csomag (250 g) spagetti tészta
   5-6 gerezd igen apróra vágott fokhagyma
   100 ml olivaolaj
   kb. 20-30 db aszalt koktélparadicsom
   friss apróra szelt bazsalikom vagy petrezselyem
   só
   olaj főzővízbe

Elkészítése:

A tésztafőző vizet felrakjuk főni sóval és kis olajjal. Amíg felforr a fokhagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. A bazsalikomot is felaprítjuk. Az aszalt paradicsomot lecsöpögtetjük vagy felhasználhatjuk a saját olaját is. A felforrt vízben megfőzzük a tésztát (ne törjük el ha lehet). Amíg fő, addig a hideg 100 ml olívaolajba (vagy az aszalt paradicsom olajában) belerakjuk az aprított fokhagymát és a paradicsomokat. Lassú fokozaton (indukcióson 3-as) elkezdjük sütni, míg a fokhagyma világos aranybarna nem lesz. Tovább ne, mert keserű lehet. Ha kész hozzáadjuk a lecsepegtetett tésztát, jól elkeverjük és a végén szórjuk meg bazsalikommal (ha minden kötél szakad lehet szárított is). Sajttal tovább fokozhatjuk. És nem baj ha picit olajos...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése