by Eszti
Nos, újabb recept amit nem kell sütni. Tipikus "nincs elég időm" desszert. Utolsó pillanatban menthető vele a karácsonyi menü is. Elegáns, (szerintem) finom és max 15 perc. Nem utolsó sorban úgy variálhatjuk, ahogy szeretnénk.
Hozzávalók (kb. 10-12 pohárra/10-12 fagyi kehelyhez)
1-2 zacskó csokis keksz (én sima csokis Győrit használtam)
100 dkg mascarpone (elsőre soknak hangzik, de ennyi mennyiséghez kell ennyi)
1 kicsi natúr joghurt
olvasztott vaj
2 zacskó vaníliás cukor
porcukor ízlés szerint
2 citrom reszelt héja
1-2 evőkanál citrom leve
valami gyümölcs (én körtekompótot használtam, de lekvár is lehet)
Elkészítése:
A kekszet törjük össze pl. mozsárban apró darabosra. Az olvasztott vajat keverjük hozzá. A vaj mennyiségét igazítsuk a kekszhez úgy hogy ne legyen túl vajas, még maradjon morzsálható.
A mascarponét és a natúr joghurtot kézi habverővel keverjük habosra. Majd adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a citrom héját és levét, majd porcukrozzuk ízlés szerint. Ehhez kóstolgatni kell:) Nekem majdnem krémtúrós íze lett:)
Poharakban (2-2,5 dl-es) vagy fagyikehelyben rétegezzünk: vajas keksz, gyümölcs, mascarponés keverék. Ehhez kell a szemmérték ezért nem is tudok pontos mennyiséget adni kekszre. Szóval ízlés szerint és látszódjanak a rétegek úgy szép. Tetejére reszelhetünk étcsokit vagy díszíthetjük mással is. Tálalásig mehet a hűtőbe!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése