Hozzávalók 4 személyre:
Az aiolihoz:
1 tojássárgája
1,5 dl extra szűz olivaolaj
1,5 dl napraforgóolaj
4 gerezd fokhagyma
só
pár csepp citromlé
1 csapott mk. mustár
1 ek. tejföl
A zöldfűszeres burgonyához:
1 kg sütni való burgonya
1 csapott tk. tengeri só
fél citrom leve
1-1 tk. szárított bazsalikom és kakukkfű
fél dl olivaolaj
Az aiolihoz a fokhagymát sóval mozsárban zúzzuk pépesre. A tojássárgájához kezdjük el szép lassan, szinte cseppenként adagolni az olajakat, miközben habverővel folyamatosan keverjük a krémet mindaddig, amíg a tojás felveszi az összes olajat, a krém kifehéredik és besűrűsödik. Keverjük hozzá a zúzott fokhagymát, majd ízlésünk szerint fűszerezzük kevés mustárral, citromlével és tejföllel. A hámozott krumplit vágjuk vékony cikkekre. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, halmozzuk bele a krumplit. A citromlevet keverjük el az olivaolajjal, a zöldfűszerekkel és tengeri sóval, majd öntsük a krumplira, kézzel dolgozzuk el, hogy mindenhova jusson. Terítsük szét a krumplit, majd süssük ropogósra 250 fokra melegített sütőben.
Kipróbáltam, valami fantasztikus! Nem is nagyon veszünk egyebet a tévénézéshez, inkább ez a "rágcsi"!
A fokhagymával óvatosan, mert a magyar fokhagyma nagyon erős, lehet, hogy kevesebb is elég belőle!
Nők Lapja recept :)
Kipróbáltam, valami fantasztikus! Nem is nagyon veszünk egyebet a tévénézéshez, inkább ez a "rágcsi"!
A fokhagymával óvatosan, mert a magyar fokhagyma nagyon erős, lehet, hogy kevesebb is elég belőle!
Nők Lapja recept :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése