by Eszti
Ennek az ételnek is ezer féle verziója létezik, a saját verziómat is több receptből raktam össze, nos íme:
Hozzávalók 4-6 személyre:
500 g penne tészta
3 doboz szardínia (375 g)
2 kicsi sűrített paradicsom (lehet elbír 3-mat is de én más kiszerelésben vettem)
1 nagy fej hagyma vagy 2 kicsi fej
3-4 gerezd fokhagyma
olívaolaj
1 citrom reszelt héja
friss bazsalikom
kakukkfű
só
bors
2-3 dl víz
sajt
Elkészítése:
Rakjuk fel a tésztának vizet sóval és olajjal. Közben a hagymát vágjuk fel apró darabokra és olívaolajon pároljuk meg fedő alatt. Sózzuk is közben. Mikor a hagyma kész, nyomjuk bele a fokhagymákat. Éppen csak melegítsük össze, amíg nem érezzük az intenzív fokhagyma illatot. A szardíniákat csöpögtessük le az olajtól és szedjük ki a gerincüket (én nem tettem, nem volt gond, de néha roszogott a fogak alatt:) ), majd villával törjük össze, de ne túl pépesre.Adjuk a sűrített paradicsomokat és az összetört szardíniákat a hagymához. Vízzel hígítsuk ízlés szerint szószos állagúra. Sózzuk, borsozzuk, de vigyázzunk mert a hal is eleve sós. Szórjuk meg bátran kakukkfűvel és reszeljük bele a citromhéjat is. Melegítsük össze. Közben megfőzzük a tésztát, leszűrjük és a szószhoz adjuk. Összeforgatjuk és a legvégén adjuk hozzá a friss apróra szelt bazsalikomot. A citromhéj és a bazsalikom életre kelti a tészta ízeit. Frissen a legjobb, melegítve sajnos veszít a szaftosságából. Reszelt sajttal tálaljuk, de anélkül is jó.
Tipp: Ha a pénztárcánk engedi szardínia helyett próbáljuk meg tonhallal. Esetleg paradicsom helyett tejszínnel is próbálkozhatunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése