-->
Egyszerű hagyományos étel, könnyű elkészíteni, egyedül arra figyeljünk, hogy megfelelő legyen a krumpli és a tészta aránya. Néha még én sem találom el:)
Hozzávalók (4 személyre):
5-6 szem közepes vagy nagyobb krumpli
3-4 fej közepes hagyma
fél csomag kockatészta (lehet fodros kocka is)
4-5 teáskanál pirospaprika
olaj
só
Megpucoljuk a krumplit, felkockázzuk és felrakjuk hideg vízben főni egy kis sóval. Amíg fő, addig megpucoljuk a hagymát, szintén felkockázzuk és olajon megdinszteljük és kicsit lepirítjuk (de ne nagyon mert még a krumplival és a tésztával is pirulnia kell később). Ezután hozzáadjuk a pirospaprikát úgy, hogy a tűzről félretesszük a hagymát, belekeverjük a pirospaprikát, majd visszatehetjük a tűzre. A megfőtt krumplit hozzáadjuk a hagymához és kicsit pirítjuk közepes lángon. Ezután beleöntjük a megfőtt lecsöpögtetett tésztát is, végül az egészet összeforgatjuk és lepirítjuk, hogy néhol ropogjon a tészta. Úgy finom!
Savanyúsággal vagy tejföllel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése