2010. január 31., vasárnap

Vegetás-bazsalikomos serpenyős krumpli

by Eszti

Nagymamám saját „találmánya” ez a recept, mindig jöhet, hiszen bazsalikom van benne! Köretként, húsokhoz ajánlatos fogyasztani, de elvetemült krumpli- és bazsalikomimádók önmagában is ehetik!

Hozzávalók:
6-7 szem közepes krumpli
Bazsalikom
Vegeta
Olaj

A krumplit héjában megfőzzük. Ha megfőtt leöntjük róla a vizet és hagyjuk langyosra, szinte hidegre hűlni. Majd lehúzzuk a héját és ujjnyi vastag karikákra vágjuk. Nem baj ha egy két szelet eltörik abból lesznek a legfinomabb részek!
A szeleteket olajban aranybarnára pirítjuk egy serpenyőben. Lecsöpögtetjük és megszórjuk vegetával és bazsalikommal (ujjunkkal jól morzsoljuk miközben ízesítünk vele). És így tovább, míg az összes krumplit meg nem pirítjuk! Remélem ízleni fog!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése