"A lét végső értelme és a hideg fokhagymaleves nem is esik olyan messze egymástól." F. Mayes
2010. január 31., vasárnap
Joghurtban pácolt omlós csirkemell
by Eszti
Egyik kedves barátnőm receptje, ami szerintem nagyon ízletes és egyszerű elkészíteni. Kedvenc fűszereim itt sem maradhatnak el, de ízlés szerint variálhatóak! Sok-sikert hozzá!
Hozzávalók:
Fél kg csirkemell filé
1 pohár natúr joghurt
Tárkony
Bazsalikom
Kakukkfű
Só
Bors
Tojás
Liszt
Zsemlemorzsa
Olaj
A csirkemellet szeletekre vágjuk és kiklopfoljuk, hogy ne legyen nagyon vékony vagy vastag. Majd a csirkeszeleteket sózzuk és borsozzuk. Egy tálban összekeverjük a natúr joghurtot egy-két csipet tárkonnyal (nem kell sok belőle, mert erős íze van), két teáskanál kakukkfűvel és két teáskanál bazsalikommal (nem kell sajnálni). A fűszereket morzsoljuk össze az ujjunkkal miközben adagoljuk, hogy minél aromásabb legyen. A hús szeleteket belerakjuk a fűszeres joghurtba, hogy minden oldalról érje a szósz (kiskanál jó szolgálatot tesz), lefedjük és a hűtőbe rakjuk pihenni minimum 1 órára. Érdemes 2-3 órát is a szószban hagyni, hogy minél puhább husikat kapjunk a végén.
Ha kellően bepácolódtak, panírozzuk be a hús szeleteket és meleg (nem forró) olajba süssük közepes lángon, míg a panír aranybarna nem lesz. Hagyjunk a husin egy kis joghurtos pácot a panírozás előtt, úgy még finomabb. Tetszés szerinti körettel és salátával tálaljuk. Frissen kell fogyasztani, újramelegítve már nem az igazi!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése