by Eszti
Ezt a receptet több sonkás muffin receptből „gyúrtam” össze, saját ízlésem szerint. Vendégek fogadására egy kis bor mellé kiváló. Íme:
Hozzávalók (12 muffinhoz):
1 bögre liszt
1 tojás
2 teáskanál sütőpor
1 pohár natúr joghurt
0,5 dl olaj
2 fej lilahagyma
20 dkg füstölt sonka
füstölt sajt ízlés szerint
bazsalikom ízlés szerint
olaj
margarin
Legelső lépésben apró kockákra vágom a sonkát, majd serpenyőben kicsit megpirítom, de nem szabad, hogy túl piros legyen és kiszáradjon. Amikor elkészült félrerakom kihűlni. A sonka olajában megpárolom a lilahagymát, amit előzőleg félkarikákra szeleteltem. Ha szükséges rakok még hozzá egy kis olajat, hogy nehogy leégjen a hagyma. Mikor elkészült ezt is félrerakom hűlni.
Külön összekeverem a száraz és nedves összetevőket: a lisztet elkeverem a sütőporral, a sonkával, sajttal és a bazsalikommal. Majd külön tálban elkeverem a tojást, a joghurtot, az olajat és ide keverem a hagymát is, mivel olajos. Végezetül a két tál tartalmát összekeverem. Fontos, hogy nem szabad sokáig keverni, mert nem lesz olyan omlós, puha a tészta.
Kivajazott muffinsütőbe kanalazom a masszát, úgy hogy háromnegyedig legyen, de rakhatunk bele kicsit többet is, mert nem lesz olyan magas mintha édes muffint készítenénk.
Ezt a receptet több sonkás muffin receptből „gyúrtam” össze, saját ízlésem szerint. Vendégek fogadására egy kis bor mellé kiváló. Íme:
Hozzávalók (12 muffinhoz):
1 bögre liszt
1 tojás
2 teáskanál sütőpor
1 pohár natúr joghurt
0,5 dl olaj
2 fej lilahagyma
20 dkg füstölt sonka
füstölt sajt ízlés szerint
bazsalikom ízlés szerint
olaj
margarin
Legelső lépésben apró kockákra vágom a sonkát, majd serpenyőben kicsit megpirítom, de nem szabad, hogy túl piros legyen és kiszáradjon. Amikor elkészült félrerakom kihűlni. A sonka olajában megpárolom a lilahagymát, amit előzőleg félkarikákra szeleteltem. Ha szükséges rakok még hozzá egy kis olajat, hogy nehogy leégjen a hagyma. Mikor elkészült ezt is félrerakom hűlni.
Külön összekeverem a száraz és nedves összetevőket: a lisztet elkeverem a sütőporral, a sonkával, sajttal és a bazsalikommal. Majd külön tálban elkeverem a tojást, a joghurtot, az olajat és ide keverem a hagymát is, mivel olajos. Végezetül a két tál tartalmát összekeverem. Fontos, hogy nem szabad sokáig keverni, mert nem lesz olyan omlós, puha a tészta.
Kivajazott muffinsütőbe kanalazom a masszát, úgy hogy háromnegyedig legyen, de rakhatunk bele kicsit többet is, mert nem lesz olyan magas mintha édes muffint készítenénk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése