2010. január 26., kedd

Penne tészta kapuvári bacon szalonnával mustáros tejszínes szószban

by Eszti

Ez a recept teljesen a sajátom, én és a párom is nagyon szeretjük kicsit pikánsabb íze miatt. Gyors és egyszerű elkészíteni, ideális ha nincs időnk pepecselni a konyhában.

Hozzávalók:
egy csomag kapuvári bacon szalonna (vákumcsomagolt fajta)
3-4 bögre penne tészta
3-4 dl tejszín
sajt
mustár

bors
bazsalikom

A tésztát forrásban lévő vízbe rakom és 8-10 percig főzőm. Én mindig megkóstolom, és ha puha, akkor kész. De fontos, hogy ne főzzük túl!
Amíg fő a tészta, addig megpirítom a szalonnát (olaj nem is kell alá, mert saját zsírjában fog megpirulni). A szalonna ne legyen túl kemény, maradjon viszonylag puha. Majd összekeverem a tejszínt, ízlés szerint mustárral (én általában sokat rakok bele, szeretem ha jól érződik a mustár íze, ezért folyamatosan kóstolgatom), sajttal, bazsalikommal, sóval és borssal. A szószt ráöntöm a pirított szalonnára, összemelegítem és végül beleöntöm a főtt lecsöpögtetett tésztát. Így főzöm még 1-2 percig. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése